Mindfulness and Intuition at Work

Mindfulness and Intuition at Work

Hogyan tudjuk csúcsformában működtetni az agyunk? Hogyan tudunk a legtöbbet kihozni abból, ami bennünk van egy tárgyaláson, egy meetingen vagy egy brainstormingon? 

Inspiráció reggelre

Inspiráció reggelre

Inspiráció minden reggelre: kész lett a reggeli medi! Meséljétek el milyen élmény!

#meditáció #inspiráció #drKarafiáth

Mi inspirál ma?

Mi inspirál ma?

Engem ma az inspirál, hogy több, mint 10,000x meditáltatok az esti medivel amit készitettem. Hamarosan érkezik a reggeli meditáció is! Hogyan lehetne még ennél is jobb?

#meditáció #mindfulness #tudatosság #drKarafiáth

Purpose: a küldetésről A FORBES-ON!

Purpose: a küldetésről A FORBES-ON!

A csoporttudat amiért a fiatalok a mi cégünkhöz jönnek dolgozni. Az Y-generáció már nemcsak pénzt vár egy munkahelytől. Azt várja el, ami miatt mi már most többet fizetünk egy Apple laptopért. Hogyan kap egyre nagyobb szerepet a tudatosság és a purpose a vállalatok életében?

#Ygeneráció #purpose #drKarafiáth

Miről beszélek amikor leadership fejlesztésről beszélek? 

Miről beszélek amikor leadership fejlesztésről beszélek? 

A leader vezér, nem vezető. A menedzser a vezető. A vezér itt Európában rosszul hangzik. Legalább pontosan tudjuk, hogy az utunk szakadékok között vezet. Mint minden út, ami felfele visz.

#leadership #tudatosság #meditáció #drKarafiáth

Így legyél jobb!

Így legyél jobb!

Az éppen aktuális cikkem a Forbes.hu számára arról hogyan is tudjuk megragadni az irányítást a saját életünkben. Problémáid vannak? Legyél saját magad szuperjúzere!

#tudatosság #éberség #drKarafiáth

Purpose, azaz küldetés

Purpose, azaz küldetés

Elég kutyabarát a vállalatod? A küldetéstudat nemcsak a vezetőknek, de a dolgozóknak is segít. Lakmuszpapírként szolgál a kérdések megválaszolásánál. A Pedigree megkérdezheti magától egy új ötlet tesztelésekor: Vajon egy kutyabarát cég csinál ilyet, vagy nem? Hamar kiderül, hogy valami on-purpose vagy sem. Ha átmegy a küldetésteszten, akkor érdemes nagy energiákat fektetni bele, ha nem, akkor nem.

#küldetés #purpose #Ygeneráció #drKarafiáth

Az Y-generáció unatkozik?

Az Y-generáció unatkozik?

Ha egy rossz világban nem vagy jól, az csak azt jelzi, hogy felébredtél. Találjátok meg a küldetéseteket – és ezt sose adjátok fel!

#Ygeneráció #küldetés #tudatosság #drKarafiáth

Nehéz időkben szeress mélyebben

Nehéz időkben szeress mélyebben

Ahol ítélet van, ott nincs szeretet. Ahol ítélet van jelen ott már nem vagyunkk igazából jelen, ott már nem tudunk feltételek nélkül szeretni.

#jelenlét #tudatosság #szeretet #drKarafiáth

Y-gen: kőfaragók vagy katedrális-építők?

Y-gen: kőfaragók vagy katedrális-építők?

Az y generáció tagjai hozzá akarnak járulni egy náluk nagyobb dolog megvalósulásához. Céljuk, hogy minden nap meghaladhassák tegnapi önmagukat, és hogy tagjai lehessenek valaminek, ami nagyobb, mint ők, ami túlmutat rajtuk. Ez a purpose.

#purpose #hozzájárulás #Ygeneráció #drKarafiáth

Ego-lego: Az Ítélő

Ego-lego: Az Ítélő

Kedves olvasó,  emlékszel még? Ha úgy tudsz játszani az ego-részeiddel mint lego-kockákkal, mosolyogva és kíváncsian: nyertél!
Célunk tehát az, hogy csatatérből játszótérré tudd alakítani az elmédet.

#slow #meditáció #éberség #drKarafiáth

Ego-Lego: Az Áldozat

Ego-Lego: Az Áldozat

Sokszor nehéz az elengegés. Hiába, hogy rossz dolokat kell engedni meghalni, mégis nehéz. Ezért van szükség a játékosságra. Hogy belenézzünk, belejátsszunk a lehetőségeinkbe.

#elengedés #tudatosság #éberség #drKarafiáth

Megtaláltad már a FLOW-t a munkában?

Megtaláltad már a FLOW-t a munkában?

Mary a teraszon állva szívja magába a friss levegőt és boldogan szemléli, ahogy a kisebb ám annál elégedettebb csoport lelkesen beszélget a társalgóban, drága bort kortyolgatva, érett prémiumsajtok kíséretében. Az általa szervezett és levezényelt esemény végén járunk, amit a résztvevők...

#meditáció #flow #éberség #drKarafiáth

TE IS SZOKTAD SZABOTÁLNI A SAJÁT CÉLJAIDAT? SZABADULJ MEG A SZABOTŐRTŐL!

TE IS SZOKTAD SZABOTÁLNI A SAJÁT CÉLJAIDAT? SZABADULJ MEG A SZABOTŐRTŐL!

„Utálom Lizát! Utálom a hangját! Utálom a nyafogását! Nem akarom, hogy bármi jó történjen vele! Útját akarom állni a boldogságának!”

Kliensemmel, Lizával folytatott ülésünk során hirtelen egy szabotőrrel találjuk szemben magunkat - ez az ő hangja. Liza elméjének külső szereplőjeként, fekete boszorkánynak öltözve jelenik meg képzeletbeli konferenciaasztalunknál. Az előzményekhez kattints ide!

Könnyebb, mint gondolnád: változtasd tudatos pihenéssé a nyaralásod

Könnyebb, mint gondolnád: változtasd tudatos pihenéssé a nyaralásod

„Az a helyzet, hogy egy percre sem hagyhatom ott a munkát. Nem tudnának nélkülözni, egyszerűen túl sok dolgom van!”

Nos, ez hatalmas tévedés! Azért tudom, mert egykor én is ugyanígy gondolkodtam, amikor még heti hét nap, napi 16 órát dolgoztam akkori startupommal. Némi szabadidőre mindenképp szükség van, e nélkül ugyanis könnyen kiéghetünk.

De hogyan engedjük el a munkát a vakáció idejére?

Ének harca - Melyik éned ül a trónra?

Ének harca - Melyik éned ül a trónra?

„Valami folyton megakadályoz benne, hogy olyan életet éljek, amilyet szeretnék.” – magyarázza Liza, a harmincas évei végén járó rendkívül sikeres és tehetséges UX designer. 

„Például ma reggel is: le akartam menni az edzőterembe, de aztán hirtelen megint ott volt az a részem, ami csak azt duruzsolta, hogy inkább üljek le szépen, fussak át néhány e-mailt, esetleg nézzek még fel a facebookra is… meg hogy nem eszik olyan forrón a kását, pihenjek csak, nem kell összevissza ugrálni, ne csináljak semmit, az lesz a legjobb.”

Töröl program. Install új program

Töröl program. Install új program

Jaj ne… komolyan vissza kell mennünk egészen a gyerekkoromig, hogy ezt rendbe tegyük? Nem lehetne valahogy másképp?”

Gyakran hallok ilyen és ehhez hasonló mondatokat, ami most sincs másképp, mikor egy vezérigazgató hölgy kliensemmel ülök le, hogy megfelelő vezetői célokat állítsunk fel számára. Úgy érzi, hogy jóval többet hozhatna ki csapatából, így az ezt a célt meghiúsító akadályokat keressük, melyekről hamar ki is derül, hogy bizony mind gyermekkorában gyökereznek.

Micsoda Nő!

Micsoda Nő!

„Mikor énekelsz, csak vesd meg erősen a lábad és engedd, hogy átjárjon a szabadság bizsergető érzése. Add át magad az élvezetnek! Ez egy buli!” – ez a kliensem, Vivien belső énekesnőjének hangja, akivel az ülésünkön kapcsolatba léptünk.

Ember embernek nem segíthet

Ember embernek nem segíthet

Az elmúlt 22 évben részt vettem a Sziget Fesztivál beindításában, létrehoztunk és eladtunk egy értékes digitális ügynökséget, az utóbbi két évben pedig 500 órát dolgoztam klienseimmel coachként. Noha a felsorolt tevékenységek első ránézésre igen különbözőnek tűnnek, középpontjukban mégis ugyanaz a gondolat áll.

Imádom támogatni a klienseimet, hogy rájöjjenek, miként segíthetnek önmaguknak abban, hogy...