42%.

Az amerikai nők negyvenkét százalékának szavazatával nyert Trump. Nekem ez a választás sokkoló adata. 

Többen rámírtatok, hogy megmondtam egy éve, megmondtam fél éve, hogy Trump fog nyerni. Ez így volt. Azért nyilatkoztam így, mert ő az első olyan jelölt, aki kampányában nem a kommunikációs munkatársak a meggyőzés tudorai hanem a jelölt maga feketeöves NLP-s. (Ezt még megirom majd részletesebben..)
 
Amikor viszont nemrég megjelentették a hangfelvételt, ahol nőkről, mint megragadható tárgyakról cserél eszmét, majd pedig a harmadik elnökjelölti vitában nem kért bocsánatot e kijelentései miatt, akkor úgy gondoltam, ezzel elásta magát. 

Minden olyan háztartásban, ahol szavaznak és tévéznek, szó volt erről a hanganyagról, apák és anyák kellett beszéljenek róla gyermekeikkel.  Úgy véltem, sőt: biztos voltam benne hogy ezt nem ússza meg szarazon. Főleg egy női jelölttel szemben! Hogy ez fontosabb lesz, mint a politika, vagy a bőrszín. Hogy anyák nem tehetik meg a lányaikkal, hogy ezután Trumpra szavaznak. Hogy ez nem ‘OK’ a 21. szazadban. Az amerikai nők kedden lebonthatták volna az utolsó fontos nemzeti üvegmennyezetet - és ehelyett inkább egy szexuális ragadozóra szavaztak -  armilyen okbol is. 

Ez kb. olyan, most sarkítok, mintha a híres/hírhedt magyar úszóedző indulna a választáson, és nyerne, mert annyi női szavazatot kap. 

A fehér nők 53 százaléka Trumpot választotta! És a diploma nélküli fehér nők 62 százaléka!! Azt a Trumpot aki kijelentette, hogy törvényileg büntetni fogja az abortuszt (majd ettől a kijelentésétől azért visszalépett, az első, talán egyetlen visszalépése volt a kampány alatt. Az nagyon valószínű, hogy minden állami támogatást meg fog vonni.)

Az amerikai fehér nők nagyobb része tehát továbbra is első sorban fehérként azonosítja magát, és csak másodsorban azonosul fekete, latina, vagy épp muszlim női társaival. Megy és megválaszt egy nő-ellenes jelöltet, aki szépségversenyek futtatásával egész életében a női test tárgyiasításával keresett zsebpénzt.

Coaching munkám egy nagyobb részében, és főként (de nem kizárólag) amikor nőkkel dolgozunk, olyan traumákkal kell foglalkozzunk, amiket Trump-szerű fiúk, férfiak és apák okoztak. 

Szeretnék sokat beszélgetni olyan amerikai anyákkal, akiket meggyőzött a meggyőzőbajnok. Most a távolból olyannak látom őket, mint a feleséget, aki benne marad egy abuzív kapcsolatban - “más okok” miatt.  Aki visszafogadja alkoholista férjét újra és újra, anélkül, hogy az igazából bocsánatot kért volna. Aki nem mer kilépni, mert nincs támogatása. Szivesen segítenék nekik realizálni, hogy ez nem OK, és hogy sem magukkal sem lányaikkal nem tehetik meg, hogy azt mondják, hogy ez OK. 

Jó hírem a végére az, hogy a milleniumi generació szerint egyáltalán nem OK Donald Trump. A 30 alatti nők közel kétharmada mondott nemet Trump-ra. Így nézne ki az amerikai választasi térkép, ha csak a harminc alattiak szavazata számítana: 

Millenials said NO to Trump.png

 

Ez volt az utolso olyan választás, ahol a felső fokú végzettség nélküli idősebb fehérek visszakövetelhéttek az országukat a globalizaciótól, meg a kisebbségektől, meg a migránsoktól. Sajnos ehhez megkapták feleségeik támogatását.