id logo fekete alapon.png

Mi is folyamatos változásban vagyunk.

"Úgy döntöttünk összefogunk, hogy a pszichológia és a kulturális evolúció vívmányaira közösen támaszkodva új megközelítésben dolgozzunk szervezetekkel, cégekkel, csoportokkal." - így szól az in-Depth SOULutions oldalán a közös nyitómondatunk Fruzsival :-)

fruzsibali.jpg


Miért is járunk be dolgozni??

Azokban a szervezetekben, ahol ezt a kérdést még nem tennék fel, egyre nagyobb munkavállalói elvándorlással, kiégéssel, kiüresedéssel kell, hogy szembenézzenek a vezetők.

Úgy látjuk, hogy azok a szervezetek, ahol ezt a kérdést fel merik tenni, eljutottak a fejlődésük egy vadonat új horizontjára.


Kedves Olvasónk!

Nagy örömmel tudatjuk, hogy új üzleti kezdeményezésbe fogtunk! :-)

Üzleti és gondolkodói partnerségre léptem Dénes Fruzsinával, az in-Depth alapítójával. Fruzsival egy éve dolgozunk együtt projekteken, és hamar kiderült: nagyon hasonló a világlátásunk. Tanúja lehettem, hogyan bánik a rábízott emberi lényekkel, legyen az a fia, a csoport amit coachol vagy a tréningjeinek résztvevői.

Fruzsiban egyszerre van jelen a care (magyarul talán törődés, bár pont az a lényeg, hogy nem törtetni kell, vagy épp összetörni magunkat...) és a maximalizmus: a jelenpillanat lehetőségeinek pontos felismerése és abból a legtöbb pozitív változást kihozni vágyó invitáció.

Szóval lelkes vagyok nna, láthatod, hogy Fruzsival van alkalmunk együtt dolgozni, rengeteget tanulok közös munkáinkból.

Közös célunk: tudatosabb vezetőket, teljesebb emberi jelenlétet és több boldogságot a munkahelyekre!

4517248920_9a8d31b20f_m.jpg

Küldetésvezérelt szervezetek építésében partnerek vagyunk

A fejlődés kulcsai: purpose, clarity, transparency, engagement, fulfillment. Ezek magyar megfelelőit keressük és elterjedését támogatjuk klienseink cégkultúrájábaban.

Exponenciális fejlődés

dna spiral.jpg

Az exponenciális technológia világában hol van az exponenciális vezető? Ahol rövidre tudjuk zárni a legfelső vezető és a beosztottak fejlődése közötti áramlást. Kölcsönösen egymást erősítő fejlődési flowba tesszük a szervezetet.

Az exponenciális projektek a kedvenceink, ahol egyszerre támogatjuk a cégvezetőket a tudatosabbá válásban, és együtt dolgozunk azon, hogy tudatosabb kultúrát honosítsanak meg a munkahelyükön. Egyszer a vezetők tudatossága húzza a kultúrát, másszor a kultúra tolja maga előtt a vezetőt: gyerünk, fejlődj!

stage02.png

A következő cikkek tartalmából: bemutatjuk a modellt ami alapján dolgozunk. És tervezünk hozni esettanulmányokat is, ha időnk engedi, hogy megírjuk őket. Fruzsi ír majd az agilis módszertanon alapuló szerzvezetfejlesztési megközelítésünkről. És megkérem Fruzsit, írjon az in-Depth Stage-ről is... hiszen megalapított és vezet egy imporvizációs play-back színázatKöszönjük figyelmedet!

Kérlek írj, ha bármi kérdésed, válaszod, megoldandó nehéz eseted, vagy kedves szavaid vannak számunkra :-)

Bali és Fruzsi