Sosem felejtem el a pillanatot, amikor szembefordultam a sárkánnyal és mélyen a szemébe néztem.

Gyermekkori otthonomban voltam. A ház rideg volt, üres és elhagyatott. Ahogy körbejártam, először néhány félig elfeledett, régi emlékbe botlottam, majd hirtelen valami furcsa, sötét gomolygó homályra lettem figyelmes a nappaliban.

Aznap ahelyett, hogy egy kliensemet kísértem volna belső utazásra, én voltam a kliens; egy barátom segítségével én voltam az utazó.

Tapasztalatból már tudom, hogy az ilyen sötét homány mindig tudatalattim figyelmeztetése valamely gondosan elrejtett félelmemre. Nem tudtam mi lesz a következő lépés, de azt tudtam, hogy az egyetlen kiút mindezen keresztül vezet, így minden bátorságomat összeszedve hangosan felkiáltottam: Gyerünk!

Ahogy az udvarra léptem kicsit meghűlt a vér az ereimben. Észrevettem, hogy szemeim egyenesen egy hatalmas sárkánynak szegeződnek, mely szinte teljesen betöltötte kertet és nagyobb volt, mint maga a ház.

Vezetőm ekkor megkérdezte, milyen érzéseket kelt bennem a teremtmény. Tüzes leheletét az arcomon éreztem, melege átjárta minden porcikámat.

„Nézz a szemébe!”

Amint megtettem, az addigi rémületet félelemmel vegyes csodálat váltotta fel. Láttam magam a sárkány parázsló tekintetében, melyben erő, sebezhetetlenség és néma harag lángolt.  

„Most légy te magad a sárkány!”

És ekkor eggyé váltam végtelen erejével és rettenthetetlenségével.

Totemállataink megismerése és a velük való megbarátkozás egy ősidők óta létező tudati technika. Segítségével felébreszthető a bennünk szunnyadó valódi erő. Lehetővé teszi, hogy hozzáférjünk belső energiaforrásunkhoz, életerőt nyerjünk és megtapasztaljuk az eredendő bátorságot. A kitartás, az erő és az energia válnak ezáltal állandó útitársainkká.

A mindennapokban előforduló külső akadályok könnyűek, ha a belső akadályainkhoz hasonlítjuk őket. A legnehezebb feladat szembenézni saját félelmeinkkel és keresztülmenni rajtuk.

Mert a szembenézés az, ami erősebbé tesz minket legbelül. Lehet, hogy a félelem valójában csak egy felhívás? Lehet, hogy a félelem egész életünkbe csak arra várt, hogy egyszer végre szembenézzünk vele és legyőzzük?

Akárhogy is, a kaland azzal kezdődik, hogy válaszolsz a hívó szóra, és megteszed az első lépést saját belső utadon. Irj egy üzenetet, beszélgessünk. Talán még egy sárkánnyal is találkozol. 

Name *
Name

Comment