Izabella látta, ahogy anyja ütésre emeli kezét, majd érkezett is az első pofon. Nem először fordult elő, hogy kezelt emelt saját, keservesen síró gyermekére - ez alkalommal azonban, volt aki közbeavatkozzon. Isabelle maga vetett véget a verésnek, megmentve az amúgy teljesen védtelen kislányt.

Főszereplőnk, aki nemzetközileg is elismert, sikeres művész, most a kanapémon feküdt, hogy megküzdjön a múlt démonjaival. Isabelle-t az édesanyja által tanúsított erőszak egy életre megsebezte, az örökös félelem, melyet gyermekkorában átélt, nap, mint nap kísértette. Folyamatosan szorongott és állandó kirohanásai voltak. Nem csak üzletfeleitől, de férjétől is teljesen elszigetelődött kiszámíthatatlan viselkedése miatt, mely valójában egy bántalmazott kisgyermek segélykiáltása volt, aki mély szomorúsággal és elkeseredett haraggal fordult a világ felé, amiért az nem volt képes őt megvédeni.

De ez akkor volt, most pedig most van – ő pedig éppen megmentette belső gyermekét, a kis Izát! Ő az a megsebzett kisgyermek, aki még mindig benne él.  Az első lépés tehát Izabella számára – és mindenkinek, aki hasonlókat élt át – annak felismerése, hogy nem a felnőtt én az, aki félelemmel és haraggal néz a világra. Izabella 40 éven át próbálta elfojtani magában a fájdalmát, miközben nem csak magának okozott szenvedést, hanem a szeretteinek is. Ez a tagadás lett a páncélja, mellyel magát védte, csakhogy a félelem elfojtásához más érzelmeket is el kell nyomni, mint például az örömöt. Így hát soha nem is volt boldog, nem érzett igazi örömöt sem korábban.

A tudatalatti számára ugyanis nincsen múlt vagy jövő, minden történés jelen idejű, így amint a benne élő kisgyermek biztonságban érezheti magát, úgy javul Izabella közérzete is. Miután megmentettük a benne lakozó gyermeket és biztonságba helyeztük, összekapcsoljuk gyermeki énjét az Anya ősi archetípusával – ez egy újabb Jung-i tudati technika, melyet sikerrel alkalmazhatunk.

Így lassan, napról napra, annak megnyugtató tudatában, hogy a kis Iza már biztonságban van, Izabella visszaszerezheti a szabadságához szükséges, elveszett erőt és végre a gyógyulás útjára léphet. Mert csakis a bennünk élő gyermek iránti őszinte szeretet révén válhatunk képessé önmagunk és a hozzánk közel állók szeretetére.

Ez hát a tudatosság, melyhez a co-creative technika eljuttat. Ha van egy hasonló történeted, amit megosztanál, és úgy érzed, hogy szeretnéd a kezedbe venni az életed irányítását, írj egy üzenetet!

Beszélgessünk!

Name *
Name

Comment