- Szóval miről szól Veled a coaching valójában? Mi történik egy ilyen ülésen?  - kérdezhetnéd.

- A coachinggal lényegében három célunk van: az éber élet megteremtése, a mély személyes kapcsolatteremtés képességének előhívása és a valódi életcélod feltárása - válaszolnám.

- Rendben, akkor most ezeket vegyük sorra. Először is: mit jelent neked az éber élet? 

- Az éber élet számomra a jelen pillanat tudatos megélése. Azt jelenti, hogy nem a múltban kutakodom vagy már a jövőn töprengek, hanem csak az itt és most létezik.  Minden érzékszervemmel azon vagyok, hogy a jelen pillanatot megismerjem és egyszerűen csak létezzek. Hogy magamba szívjam az illatokat, az árnyalatokat, hogy megfigyeljem a részleteket egyszerre fókuszálva és használva a perifériás látásomat. A co-creative coaching által ezt tesszük megélhetővé a tudatalatti elérésével és azon automata programok kikapcsolásával, melyek az éberség útjában állnak.

- A robotpilóta üzemmódra gondolsz? 

- A robotpilóta akkor nagyon hasznos, amikor egyszerre vezetünk és beszélünk mondjuk egy barátunkkal. Aztán persze mikor odaérünk, rájövünk, hogy igazából fogalmunk sincs, hogyan keveredtünk oda. Szintén a robotpilóta az, aki a légzésért felel, aki vért pumpál az ereinkbe és jó is, hogy ezekkel nem nekünk kell tudatosan foglalkozni. De amikor kora gyermekkori programjaink veszik át automatikusan az irányítást, akkor van, hogy mondunk és teszünk olyat, amit tudatosan nem tennék. Avagy éppen, hogy nem tudunk csinálni dolgokat, amiket pedig igenis szeretnénk. Az üléseken pontosan ezért teremtjük meg a kliens és tudatalattija közti harmonikus kommunikációt, hogy ezáltal sokkal tudatosabb, éberebb életvitel váljon lehetővé.

- Akkor most beszéljünk egy kicsit a személyes kapcsolatokról! Azok miért olyan fontosak? 

- Tudományos vizsgálatok is igazolják, hogy hosszú távon a személyes kapcsolatok azok, melyek valóban számítanak az életben. A Harvard egyetem hosszútávú boldogság-kutatása is ezt az eredményt hozta ki nemrégiben. A traumák viszont meggátolhatnak minket e kapcsolatok kiépítésében. A jó szülői példák gyermekkori hiánya visszafoghatja a kötődést. És a makacs önvád, az önszeretet hiánya pedig könnyen közénk és szeretteink közé állhatnak. Mert nem szerethetünk másokat feltétel nélkül, amíg önmagunkat nem tudjuk őszintén és teljes elfogadással szeretni.

- Hogyan segítesz klienseidnek az elveszett szeretet visszaszerzésében? 

- Felébresztjük az eredendő önszeretetet, mely a belső gyermekkel való kapcsolat helyreállításán keresztül valósítható meg. A belső gyermek nem más, mint az a tökéletes, szerető kisgyermek, melyek valaha mindannyian voltunk. A gyógyulás ezzel a kapcsolattal kezdődik. A többi kapcsolat már mind saját gyermeki énünk szeretetében gyökerezik.

- Hogyan segíthet a co-creative coaching a klienseknek életcéljuk megtalálásában? 

- Relaxáció által hozzáférhetünk a tudatalatti teremtő részeihez, hogy megtaláljuk a mélyen rejlő életcélt és azon eszközöket, módokat, melyek segítenek a való életben történő megvalósításban.- Most egyfajta spirituális kapcsolatról beszélünk? 

- Einstein spirituális volt? Vagy Tesla? Amennyiben a relativitáselmélet vagy az elektromos motor a spiritualitásból született, úgy igen, ez ugyanaz a kapcsolat.Einstein gondolatkísérletei elvégzéséhez fénysebességgel utaztatta magát saját elméjében; éberen álmodozott, ami a transzállapot egy fajtája. Tesla is először fejben építette meg motorját, majd futtatta tízezer órán át, csak hogy lássa hogyan működik, hogyan amortizálódik a használat során. Aztán megépítette az első igazi, tökéletes motort. Én ugyanezen teremtő állapot megteremtéséhez segítem hozzá klienseimet, hogy választ kaphassanak kérdéseikre és útmutatást életcéljuk felé.

- Tapasztalataid alapján milyen okból keresnek fel leggyakrabban a kliensek? 

- Azért jönnek, mert felelősséget kezdenek érezni saját életük iránt. Van aki jól van, de tudja, hogy még ennél is sokkal jobban lehetne! Mások egyszer csak ráeszmélnek, hogy egész addigi életüket egy trauma vagy egy negatív alaphiedelem befolyásolta, de mostantól saját kezükbe szeretnék venni az irányítást. És pontosan ez az a pont, ahol a co-creative coaching kezdődik.

Comment