Mikor oldott meg bármit is, ha csak úgy „beszéltünk egy problémáról”? Talán 10-ből 1-szer?

Férfiak, figyelem! Ha úgy érzitek, hogy nem jutottatok előrébb az egyszerű beszélgetéssel, akkor miért nem hagyjátok végre abba és fókuszáltok inkább arra, hogyan oldhatnátok meg a problémáitokat.

Három fontos dolgot kell tudni ezzel kapcsolatban:

1) Az egyszerű beszélgetős terápiás módszerek csak a tudatot érik el igazán, a valódi problémák viszont mindig máshol gyökereznek, általában a tudatalattiban. A beszéd pedig általában kevés ahhoz, hogy megváltoztassa a tudatalatti tartalmakat. 

2) A beszélgetés a hölgyeknél a leghatékonyabb, a férfiak számára azonban nem ez a problémamegoldás elsődleges módja. A férfiak nem szeretik hosszan ecsetelni, hogy mi zavarja őket csak azért, hogy aztán céltalanul keringjenek a téma körül, újabb és újabb aspektusból rágva át magukat rajta. A férfiak nem beszélgetni akarnak, hanem megoldást találni a problémákra, lehetőleg AZONNAL!

3) A tudományos kutatásoknak köszönhetően már azt is tudjuk, hogy a traumákról való beszélgetés akár újra is traumatizálhat minket. Az agy ugyanis nem tud különbséget tenni a ténylegesen látott és a csupán csak elképzelt dolgok között. Ne tedd ki magad ennek megint!

A beszélgetős terápia tehát idejétmúlt. De mi akkor a 21. századi? Az olyan módszerek, melyek a testi érzéseken keresztül eljutnak egészen a tudatalattiig.

Egy ilyen módszer a co-creative coaching amely éppen a kettő ötvözésével működik, a tudatos elménk és kreatív tudatalattink teremtő állapotban történő összekapcsolásával. Azért teremtő, mert új megoldásokat ad régi problémákra, olyan maradandó megoldásokat, melyek pozitív szokások kialakulását teszik lehetővé bennünk.

Ahelyett hogy csak beszélnénk róla, oldjuk inkább meg. Ne kerülgessük, vágjunk bele!

Van egy problémád amit szeretnél megoldani és végre a hátad mögött hagyni? Kiváncsi vagy, mire jutnál egy új módszerrel?

Küldj egy üzenetet még ma!

Name *
Name

Comment