- És hogy megy az üzlet?

- Jól. Csak úgy hasítunk.

- Igazán? Mit értesz ez alatt?

- Hm.. például mostanában jórészt időben fizetjük ki a számlákat.

Zachary izgatottan mesél új cégéről. Az ő személyes valóságában csak úgy dübörög a biznisz.

Ám én még mélyebbre ások: „Az hogy mennyire jó egy vállalkozás teljesítménye, könnyen mérhető abban, hogy hónapig vagy évig, menne el a cég mostantól, nulla bevétellel... A Te esetedben mi volna ez a szám Zachary? Hat hónap? Egy év?”

Zachary egy rövid grimasz után így felel: „Hat hét. Talán. De lehet, hogy csak négy.”

Ahogy mélyebbre ásunk a témában, bevallja, hogy előttem nem tud úgy mellébeszélni a munkáról, mint korábban egy tanácsadónál/ coachnál/ terapeutánál szokta volt tenni.

Nem csoda, hiszen három start-up vezetésében és 19 év tanácsadói munkában nehezen megszerzett tapasztalattal rendelkezem.

Együtt kitűzünk ezért egy célt Zacharynek. Beindítjuk azt a fajta kreatív működést, mely mind a tudatot, mind a tudatalattit munkába állítja. Egyenesen azon hiedelmeket és a kapcsolódó rossz programozást célozzuk, melyek megtiltják Zachnek, hogy sikeres legyen.

E tudatalatti programok határozzák meg, hogyan definiáljuk a sikert, ahogy azt is, miként látjuk és lépünk interakcióba saját valóságunkkal. A felmerülő kérdések kibontása által megnevezünk egy küldetést (PURPOSE) és az alternatív valóságok teljes spektrumát tárjuk fel, hogy kipróbáljuk őket, játsszunk (PLAY) velük.

Mi lenne, ha így lenne? Mi lenne, ha úgy? Ahogy játszunk a különböző valóságokkal megfigyeljük, hogy milyen akadályokba ütközünk, melyeket azután elháríthatunk.

Mivé válna az üzlete akkor, ha 24 havi tartalékkal rendelkezne? Mi lenne, ha megengedné magának, hogy ne aggodalmaskodjon tovább? Miket jelenthet még neki a siker?

Néhány nappal ezután Zach egyenesen az igazgatósági ülést követően hív izgatottan. „Igazi áttörést értünk el! Úgy tűnik, hogy az ülésünk olyan új szemlélethez és termékötletekhez vezetett, mely teljesen megváltoztathatja a cégünket!”

Van úgy, hogy a gödör alján megéri még mélyebbre ásni. Lehet, hogy kincsre lelünk. 

Küldj üzenetet vagy iratkozz fel az Éber Élet heti hírlevélre itt:

Name *
Name

Comment