„Nincs időm hülye ötletekre! A fenébe is! Ne csak dumálj, csinálj is valamit! Vagy talán nem vagyok elég világos?”

Bemutatom Thomast. Ilyen az, amikor saját vállalkozása alkalmazottaival beszél.

Első ülésünk után megnyitjuk Thomas belső hangjainak repertoárját és megismerjük Komor Thomast, aki meglehetősen bánja az efféle kirohanásokat. De hiába, Komor Thomas ugyanis képtelen rá, hogy megfékezze Parancsnok Thomast abban, hogy ilyen stílusban ossza az alkalmazottakat, amikor csak kedve tartja.

Miután egy kicsit megismerkedünk ezekkel a hangokkal, a következő ülésünkön közösen kibontakoztatunk egy célt Thomas számára. Thomas ebben a vízióban egy yachton pihen, barátai és kollégái körében. Minden nyugodt, ő pedig boldog, hiszen elismerik és szeretik hatékony vezetői stílusa miatt.

Mikor rákérdezek, mi tartja vissza attól, hogy ezt a víziót megvalósítsa már most, azonnal a mellkasában megjelenő fájdalomra panaszkodik. Egy olyan fájó érzésre, mely valójában gyermekkori énjéből fakad.

Hirtelen visszaemlékszik, amint a lépcsőn felrohanva apjához igyekszik, hogy megmutassa neki legújabb játékát, ám ő anélkül, hogy felnézne asztalától, csak kurtán rámorog: „Tom, most nem érek rá. Be kell fejeznem a munkát.”

Fogait összeszorítva, Thomas kellemetlen felismeréssel kénytelen szembesülni. Ami lett belőle nem más, mint saját apja tükörképe.

Parancsnok Thomas tehát nem is egy igazi vezető. Valójában csak egy megsebzett, dühös kisfiú, aki Thomas apjára haragszik. Mivel azonban ő nincs kéznél, helyette Thomas kollégáin éli ki bosszúját, elutasítva őket nap mint nap, megvonva tőlük azt az időt és figyelmet, melyet ő sem kaphatott meg.

Ez az élmény hamar megváltoztatta Thomas látásmódját arra vonatkozóan, hogy mit jelent igazi vezetőnek lenni. Most Thomason múlik, hogy új felismerését hogyan tudja átültetni a gyakorlatba, cége mindennapjaiba. Valahányszor pedig Parancsnok Thomas kitörne, egy új hang, Kiegyensúlyozott Thomas léphet színre.

Ő az, aki megteremti az egyensúlyt Thomas belső gyermeke és a felnőtt Thomas között. Mert Kiegyensúlyozott Thomas immár nem ismer indokot, hogy “miért ne adna figyelmet és szeretetet az embereknek.”

Én magam nagyon várom a következő találkozónkat, hogy jobban megismerjem Kiegyensúlyozott Thomast és meghallgassam friss élményeit.

Irj nekem üzenetet vagy iratkozz fel az Éber Élet Jegyzetekre:

Comment