Az elmúlt 22 évben részt vettem a Sziget Fesztivál beindításában, létrehoztunk és eladtunk egy értékes digitális ügynökséget, az utóbbi két évben pedig 500 órát dolgoztam klienseimmel coachként. Noha a felsorolt tevékenységek első ránézésre igen különbözőnek tűnnek, középpontjukban mégis ugyanaz a gondolat áll.

Imádom támogatni a klienseimet, hogy rájöjjenek, miként segíthetnek önmaguknak abban, hogy jobban érezzék magukat, bekapcsolódjanak, meggazdagodjanak, boldogabb életet éljenek.

Épp a múlt héten az egyik session végeztével érkezett meg hozzám egy ezzel kapcsolatos felismerés. Ahogy egyre mélyebbre haladok a – sorrendben talán negyedik - karrieremben coachként, most kristályosodott ki végre bennem valódi életcélom.

A célom mindig az, hogy megteremtsem a klienseim számára azt a szellemi és érzelmi teret, mely lehetővé teszi számukra a személyes és szakmai fejlődést. Az eredmények a jótól, a nagyszerűn át egészen a fantasztikusig, sőt néha a valódi csodáig terjednek. Azt hiszem, eddig nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert mindössze néhány olyan kliensem volt, akivel nem sikerült megtalálnunk a közös hangot.

Hálás vagyok, hogy olyan hivatást tudhatok magaménak, melyben azonnali visszajelzéseket kapok. A legnagyobb ajándék számomra az az öröm, melyet a klienseimhez hasonló bátor emberek növekedésének és folyamatos fejlődésének figyelemmel kísérése jelent; velük együtt én magam is magasabb szintekre jutok. Időközben megtanultam kezelni a segítő foglalkozások szokásos árnyoldalait is: már nem akarok túl korán elérni eredményeket, nem próbálok megmenteni embereket, nem hajszolom őket mikor még nem állnak készen, nem támasztok szükségtelen elvárásokat a klienseimmel szemben, nem sürgetem a fejlődésüket.

Ezek mérföldkövek a saját utamon, mert ezek mind olyan dolgok, melyek azonnal tönkretehetnek egy-egy ülést. 

A mindfulness vagy éberség számomra kulcsfontosságú. Nemcsak, mert segít legyőzni ehhez hasonló akadályokat, de azért is, mert az elménk minél magasabb szintű használata a kulcs a teljes élethez.

Épp ezért a praxisomban mostanában alapvetően háromféle irányban dolgozom a klienseimmel:

1)A belső vezető megismerése: hozzáférés a saját belső hangokhoz, archetípusokhoz és személyiségrészekhez. Segítek felismerni, hogy egyik hang sem maga a kliens, így a legjobb út a kiegyensúlyozottsághoz és éberséghez, ha képesek vagyunk irányítani a sokféle hangot.

2)Nagyszabású célok kitűzése és elérése: létrehozzuk a tudat és a tudatalatti között azt a teremtő kapcsolatot, mely lehetővé teszi, hogy a klienssel ténylegesen rezonáló célok fogalmazódhassanak meg. Egyúttal azt is kiderítjük, milyen tényezők akadályozzák ezek elérését, majd az akadályokat elhárítva megnyitjuk az utat a megvalósítás előtt.

3)Megnöveljük az elme kreatív kapacitásait úgy, ahogy Einstein vagy Tesla is tették: elcsendesítjük a félelmeinket tápláló ún. gyík-agyat és megnyitjuk agyunk új kreatív kapacitásait. Elhagyjuk a régi mintákat és helyet adunk rejtőzködő, új megoldásoknak. 

Remélem, hogy hosszú éveken át dolgozhatom coachként, mert szívből imádom ebben az élethosszig tartó tanulás lehetőségét, melyet oly természetességgel hordoz magában. Hálásan köszönöm a sok támogatást, bizalmat és érdeklődést, melyet kapok. Kérlek, mondd el Te is, hogyan segíthetek, hogy segíthess magadon.

KÖSZÖNÖM!

Írj nekem üzenetet vagy iratkozz fel a heti Éber Élet Jegyzetekre:

Name *
Name

Comment