A leader vezér, nem vezető. A menedzser a vezető. A vezér itt Európában rosszul hangzik. Legalább pontosan tudjuk, hogy az utunk szakadékok között vezet. Mint minden út, ami felfele visz.

A menedzserséghez gyakran elég, ha szeretsz 6 pontos xls táblákat tologatni. A vezérség belülről indul.

A vezetést lehet sokféle képpen tanulni, tanulmányozni:

  • Vezetési gyakorlati technikákat lehet tanulni. Megtanulhatod, hogyan kezelj ilyen vagy olyan helyzeteket.

  • Vezetés elméletet lehet tanulni, vezetési paradigmákat es elveket valamint az ebből következő stratégiákat és megvalósításikat. 

  • Lehet tanulmányozni a vezetés pszichológiáját, szociológiáját, ésatöbbi, melyek mind fontos dolgok és több leszel tőle. 

Én nem ezekkel a dolgokkal foglalkozom. Persze a vezetési tapasztalataimat és mindent amit megtanultam hozom magammal, de a lényeg nem ez.

A lényeg, szerintem, az 'inner game’, ahogy a golfozók hívják. A  belső játszmád. Hogyan lehetsz jobb ember a leadershipben, a vezérségben és a vezérséged által. 

Mit jelent ez szerintem?

Elsősorban: mély felelősség-érzet azért, ami vagyok. Felelősségvállalást azért a világért, amit teremtek. Tudom, hogy általam is változik a világ. Nem megjavítani akarom a világot, az nincs elromolva. De tudom, hogy fontos, amit beleteszek. Mert ebből fakad a példa, amit mutatok. Ez csak a tudatos vezérségből és a vezéri tudatosságból származhat.  

Ez a “leader consciousness”. 

Mi van, ha nincs ilyen? 

- Kiégés
- Stressz
- Álmatlanság
- Imposztor szindróma
- Állandó fáradtsag
- Krónikus idegesítő kis betegségek

Hallottál már ilyenről, vagy tapasztaltál már ilyet a környezetedben?

Ez az “alignment” hiánya. Az alignment megint egy angol szó, amit csak ferdíteni lehet:  felsorakozás.. középpont-meghatározás.. behangolás.. egy vonalba esés.. egyezőség..

"Nem vagy a helyeden" - ez lenne egy jobb fordítás. 

Én abban tudok segíteni, hogy ismerd fel, hol a helyed, és mit kell tenned, hogy odakerülj. Hogy egyezésbe kerülj azzal, ami vagy. Az igaz valóddal.

Mert ha belülről égsz, akkor nem égsz ki. 

Ezzel foglalkozom egyéni üléseken is, és ezzel foglalkozunk július végén kiscsoportos formában (sőt önismereti csoportot is indítok szeptembertől).

Most pár szót még a workshopról amit július 23-26 között tartunk Kővágóörsön.

Egy rész nyári tábor, egy rész mély tanulás, egy rész meditáció, mindez egy igazi közösségi helyen. Igazi 21. századi szórakoztató tanulás a life long learning és az önismeret jegyében.

Az előadások, beszélgetések, tűzrakás és filmvetítés mellett minden nap több vezetett meditációt is tartok majd. Ehhez meditációs gyakorlat előny, de a hiánya egyáltalán nem kizáró tényező, az alapoktól kezdjük, és a harmadik nap végén saját meditációs gyakorlatoddal távozhatsz.

A felkészüléshez kérlek töltsd ki a Vezetői Archetípus Kvízt, amely biztos neked is ad majd néhány új szempontot önmagad megismerésében, és néhány olyan kérdést, amin elmerengve közelebb jutsz majd az előtted álló kihívások legyőzéséhez.

Itt tudsz jelentkezni!

Találkozzunk júliusban!

Balázs