Viewing entries in
Coaching

Megtaláltad már a FLOW-t a munkában?

Megtaláltad már a FLOW-t a munkában?

Mary a teraszon állva szívja magába a friss levegőt és boldogan szemléli, ahogy a kisebb ám annál elégedettebb csoport lelkesen beszélget a társalgóban, drága bort kortyolgatva, érett prémiumsajtok kíséretében. Az általa szervezett és levezényelt esemény végén járunk, amit a résztvevők...

#meditáció #flow #éberség #drKarafiáth

Könnyebb, mint gondolnád: változtasd tudatos pihenéssé a nyaralásod

Comment

Könnyebb, mint gondolnád: változtasd tudatos pihenéssé a nyaralásod

„Az a helyzet, hogy egy percre sem hagyhatom ott a munkát. Nem tudnának nélkülözni, egyszerűen túl sok dolgom van!”

Nos, ez hatalmas tévedés! Azért tudom, mert egykor én is ugyanígy gondolkodtam, amikor még heti hét nap, napi 16 órát dolgoztam akkori startupommal. Némi szabadidőre mindenképp szükség van, e nélkül ugyanis könnyen kiéghetünk.

De hogyan engedjük el a munkát a vakáció idejére?

Comment

Ének harca - Melyik éned ül a trónra?

Comment

Ének harca - Melyik éned ül a trónra?

„Valami folyton megakadályoz benne, hogy olyan életet éljek, amilyet szeretnék.” – magyarázza Liza, a harmincas évei végén járó rendkívül sikeres és tehetséges UX designer. 

„Például ma reggel is: le akartam menni az edzőterembe, de aztán hirtelen megint ott volt az a részem, ami csak azt duruzsolta, hogy inkább üljek le szépen, fussak át néhány e-mailt, esetleg nézzek még fel a facebookra is… meg hogy nem eszik olyan forrón a kását, pihenjek csak, nem kell összevissza ugrálni, ne csináljak semmit, az lesz a legjobb.”

Comment

Töröl program. Install új program

Comment

Töröl program. Install új program

Jaj ne… komolyan vissza kell mennünk egészen a gyerekkoromig, hogy ezt rendbe tegyük? Nem lehetne valahogy másképp?”

Gyakran hallok ilyen és ehhez hasonló mondatokat, ami most sincs másképp, mikor egy vezérigazgató hölgy kliensemmel ülök le, hogy megfelelő vezetői célokat állítsunk fel számára. Úgy érzi, hogy jóval többet hozhatna ki csapatából, így az ezt a célt meghiúsító akadályokat keressük, melyekről hamar ki is derül, hogy bizony mind gyermekkorában gyökereznek.

Comment

Micsoda Nő!

Comment

Micsoda Nő!

„Mikor énekelsz, csak vesd meg erősen a lábad és engedd, hogy átjárjon a szabadság bizsergető érzése. Add át magad az élvezetnek! Ez egy buli!” – ez a kliensem, Vivien belső énekesnőjének hangja, akivel az ülésünkön kapcsolatba léptünk.

Comment

Apáról fiúra

Comment

Apáról fiúra

„Nincs időm hülye ötletekre! A fenébe is! Ne csak dumálj, csinálj is valamit! Vagy talán nem vagyok elég világos?”

Bemutatom Thomast. Ilyen az, amikor saját vállalkozása alkalmazottaival beszél.

Első ülésünk után megnyitjuk Thomas belső hangjainak repertoárját és megismerjük Komor Thomast, aki meglehetősen bánja az efféle kirohanásokat. De hiába, Komor Thomas ugyanis képtelen rá, hogy megfékezze...

Comment

Michelle megszületik

Comment

Michelle megszületik

„Ő a részem volt és én is az övé. Képtelen vagyok elengedni. Ő erősebb volt… de aztán hirtelen nekem kellett erősnek lennem. 9 hétig volt a halálos ágyán. Még mindig az orromban érzem a kórházszagot.”

Michelle 7 éve vesztette el ikertestvérét, aki három évet töltött bénultan egy szörnyű autóbaleset következtében. Michelle a munkáját is veszni hagyta, hogy gondozhassa és még ennyi év után sem talált..

Comment

Egyensúly. Egész-ség.

Comment

Egyensúly. Egész-ség.

„Szóval már néhány ülés után nem kell ezektől a fájdalmaktól szenvednem - soha többet?”

Justin egy jól menő reklámügynökség művészeti vezetője, ám egyfajta szeparációs szorongástól szenved: valahányszor a munkára kiszabott határidő közelít és neki le kéne adnia az adott feladatot, bénító szorongás lesz úrrá rajta.

Épp ezért őszinte csodálkozással fogadja...

Comment

Én már csak ilyen vagyok – vagy mégsem?

Comment

Én már csak ilyen vagyok – vagy mégsem?

„A férjem vagy megbolondul, vagy elválik tőlem vagy mindkettő. És hogy őszinte legyek, meg tudom érteni. Megállás nélkül vegzálom. Egyszerűen elviselhetetlen vagyok, de tényleg.

“De tudod mit? Én már csak ilyen vagyok. Felteszem épp elég nagy baj, de ez van. A férjemnek sincs...

Comment

Ha elakadtál, áss mélyebbre!

Comment

Ha elakadtál, áss mélyebbre!

- És hogy megy az üzlet?

- Jól. Csak úgy hasítunk.

- Igazán? Mit értesz ez alatt?

- Hm.. például mostanában jórészt időben fizetjük ki a számlákat.

Zachary izgatottan mesél új...

Comment

Miért nem való férfinak terápia?

Comment

Miért nem való férfinak terápia?

Mikor oldott meg bármit is, ha csak úgy „beszéltünk egy problémáról”? Talán 10-ből 1-szer?

Férfiak, figyelem! Ha úgy érzitek, hogy nem jutottatok előrébb az egyszerű beszélgetéssel, akkor miért nem hagyjátok végre abba és fókuszáltok inkább arra, hogyan oldhatnátok meg a problémáitokat.

Három fontos dolgot kell tudni ezzel kapcsolatban:

Comment

A fájdalomban lakozó szeretet

Comment

A fájdalomban lakozó szeretet

„Énnekem kellett volna megmentenem apámat!”

Épp most ismerkedhettünk meg Mr. Bűntudattal. Bűntudat az, aki John-t hibáztatja nap, mint nap, amiért nem volt képes megmenteni édesapját. Pedig az orvosok megmondták John családjának, hogy a hatodik szívroham után már nincs mit tenni, és ezen a 11 éves kis John sem változtathatott.

Mégis, a fekete köpenyes Bűntudat, aki John személyiségének egyik része, folyamatosan egy olyan bűnért ostorozza, melyet el sem követett.

Comment

Elengedés

Comment

Elengedés

„Soha nem voltam szingli egész felnőttkoromban! Soha, még egy napra sem!” – meséli új kliensem, Juliet. Azt mondja, egyik elsőszámú célja az üléseink során, hogy „végre összegyűjtse minden akaraterejét és véget vessen három éves kapcsolatának.”

„Én vagyok a barátom fontossági listájának...

Comment

Lélekvadászat

Comment

Lélekvadászat

„Pont olyan vagyok, mint az anyám! Otthon mindenben lekorlátozom a lányom, szinte megfojtom vele, a férjemet meg az őrületbe kergetem az örökös zsörtölődésemmel. A munkahelyemen az elmúlt évben kétszer is előléptettek, mégis úgy érzem, mintha egy hazug szemfényvesztő lennék, éjjelente pedig szörnyű álmok gyötörnek arról, hogy valakit halálra fojtogatok.”

Comment

Valódi-e a valóságom?

Comment

Valódi-e a valóságom?

„Kikészít a főnököm! Tegnap is csak úgy berontott az irodámba ahogy szokott, éppen egy konferenciahívás kellős közepén és üvöltözve osztogatta nekem az utasításokat, hogy márpedig ő jobb eladási számokat akar. Mindezt egy rekord negyedév után!”

Ez volt John válasza, mikor megkérdeztem „Mi az, ami igazán zavarja?”

Comment

Szerelem vs. kapcsolatfüggőség

Comment

Szerelem vs. kapcsolatfüggőség

„De én imádom az új kihívásokat! Tudnom kell, hogy képes vagyok őt az ujjaim köré csavarni” – vallja be Veronika, a szórakoztatóipar sikeres vállalkozója, miközben épp rajongása új tárgyáról mesél. Nagyon izgatja, hogy talán ez lesz Az Igazi!...

Comment

A Test a Tudatalatti Elme

Comment

A Test a Tudatalatti Elme

„A házasság annyira, de annyira unalmas! Hát nem emlékszel a vadászat izgalmára? Ahány este, annyi új lány. Minden hódítás más. Idézd csak fel a különböző illatokat… azt a sok izgalmas egyéniséget… az érzést, hogy teljesítetted a kihívást! Hiszen mindig imádtál újabb és újabb házban ébredni reggelente, Te voltál a világ királya! Sosem tudtunk betelni vele!” – duruzsolta Augustus kliensem, Péter fülébe...

Comment

A veszteség dzsungele

Comment

A veszteség dzsungele

Juliette egy fülledt dzsungelben találja magát. A lábainál halott katonák hevernek.

Juliette most férfi, aki egy kegyetlen rajtaütést követően osztaga főhadnyagyaként azzal szembesül, hogy képtelen volt megvédeni bajtársait. A felismeréstől sújtva, megsemmisülten ereszkedik térdre, miközben bűntudat, szégyen és félelem kínozza.

Juliette egy előző életében jár...

Comment

Találkozás a belső gyermekkel

Comment

Találkozás a belső gyermekkel

Izabella látta, ahogy anyja ütésre emeli kezét, majd érkezett is az első pofon. Nem először fordult elő, hogy kezelt emelt saját, keservesen síró gyermekére - ez alkalommal azonban, volt aki közbeavatkozzon. Isabelle maga vetett véget a verésnek, megmentve az amúgy teljesen védtelen kislányt...

Comment