kép_purpose_and_play_purpose_cél_balazs_laszlo_karafiath.jpeg
kép_purpose_and_play_and_play_játék.jpeg
kép_purpose_and_play_éber_élet.jpeg
kép_purpose_and_play_purpose_cél_balazs_laszlo_karafiath.jpeg
SCROLL DOWN

Ha mostanában értél életed azon pontjához, mikor egyre jobban érdekel a PURPOSE, a magasabbrendű célod vagy KÜLDETÉSED, ám még nem tudod, hogyan kerülhetnél közelebb hozzá, miként valósíthatnád meg, akkor a legjobb helyen jársz. Lehet, hogy éppenséggel olyan útelágazáshoz értél, ahol nem tudod eldönteni, merre vigyen a következő lépés, merre várnak új kihívások – legyen szó az életedről vagy a munkádról vagy a művészetedről. Kíváncsi vagy, hogyan engedhetnéd szabadjára a tehetséged, hogyan szárnyalhatnál, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Nem a pénz, hanem az alkotás lehetősége motivál. Az igazi őszinte alkotás, mely önmagáért való.

De hogyan segíthet a co-creative coaching küldetésed megtalálásában és elérésében?

Annak érdekében, hogy a tudatalatti kreatív mezője elérhetővé váljon, egyszerű relaxációt használunk, aminek segítségével könnyen ráhangolódhatunk valódi életcélodra és megtalálhatjuk, miként valósítsd meg a való életben. 

Ellátogatunk oda, ahol Einstein relativitás elmélete vagy Tesla elektromos motorja is született. Ez ugyanaz a kapcsolat. Einstein gondolatkísérletei a fénysebességről kezdetben csak az elméjében futottak, miközben ábrándozott. Tesla is először fejben építette meg motorját, majd futtatta tízezer órán át, csak hogy lássa hogyan működik, hogyan amortizálódik a használat során. Aztán megépítette az első igazi, tökéletes motort. 

Klienseimet ugyanezen teremtő mező eléréséhez segítem hozzá, hogy választ kapjanak saját kérdéseikre és útmutatást találjanak küldetésük felé.

A küldetésükkel kapcsolatos kérdés azért merül fel az emberekben, mert egy ponton rájönnek, hogy felelősséggel tartoznak saját életükért. Ha jól is érzik magukat, rájönnek, hogy lehetnének még jobban – egyenesen nagyszerűen! De az is lehet, hogy rádöbbennek: valami a múltból akaratlanul is meghatározza cselekedeteiket, viselkedésüket és érzéseiket, ezért át akarják venni az irányítást. És ez az, ahol a co-creative coaching kezdődik. 

Talán abban is egyetértesz, hogy a legnagyobb akadályok, melyekkel szembenézel, nem külső, hanem belső akadályok. Sok mindent létrehoztál és sok akadályt legyőztél már, mert elfelejtettél kételkedni magadban. 

Most is csak egyszer kell elhatározni magad és onnantól készen állsz, hogy útra kelj és elérj oda, ahova mindig is szerettél volna – sőt, talán még azon is túl! És itt jövünk mi a képbe.

A közös munka jelentős változásokat hoz magával. Az ülések során olyan erőteljes belső erőforrásokkal ruházunk fel, melyeket aztán napi szinten használhatsz, hogy támogatást, intuíciót és erőt nyerj. Bátorságod és integritásod növekedni fog. Változást hoz abban az értelemben is, hogy azonosítjuk és eltávolítjuk azokat a mélyben fekvő okokat, melyekre az érzelmi, fizikai és spirituális problémák visszavezethetők. Mindez tehát nem egyszerű gyorssegély, tüneti szer vagy időleges hézagpótló

Készülj fel a teremtésre, az Igazi Cselekvésre! Hozd rendbe belső világod a KÜLDETÉS által, hogy hozzáférj ezekhez az erőteljes technikákhoz és belevághass saját valóságod társ-alkotásába!

Jelentkezz be itt az első ülésre!

Hogyan lehet a KALAND ugyanolyan fontos, mint a KÜLDETÉS? Három okból is:

1)    A KALAND és a játék a vállalati kultúrák elsőszámú motivátorai. A „játék” itt nem ping-pong szüneteket vagy munkahelyi koktélpartit jelent, hanem a munka élvezetére utal – arra a munkára, amit az alkalmazottak nap, mint nap végeznek. A játékban hatalmas tanulási potenciál rejlik, így ez a leginnovatívabb szervezetek különös ismertetőjegye - ahogy következő kutatás is állítja.

2)    A JÁTÉK egyúttal új valóságokba is utat nyit. A co-creative coaching során KALANDOZUNK a közösen kitűzött cél körül az elme tudatos és tudatalatti részét is bevonó kreatív gondolkodás felszabadításával. Egyenesen azokat a mélyen fekvő hiedelmeket és már automatikussá vált, régi programokat célozzuk, melyek megakadályozzák sikerei elérését. Ezek a tudatalatti programok határozzák meg ugyanis azt, hogyan definiáljuk a sikert, megszabják, miként látjuk valóságunkat. Pedig igazából nincs olyan hogy valóság. Mindannyiunknak saját térképünk van a valósághoz, amiről el is hisszük, hogy az az egyetlen és igaz.

Így miután meghatároztunk egy KÜLDETÉST, elkezdhetünk más valóságokkal is JÁTSZANI. Mi lenne, ha így lenne? Mi lenne, ha úgy? Mi van, ha ez igaz? Mi van, ha az? Mi van, akkor, ha az élet igazából teljesen más, mint eddig hittem? Mi lenne, ha megengedném magamnak, hogy soha többé ne aggódjak? Különböző valóságokba  KALANDOZHATUNK hogy kiderüljön, milyen akadályok bukkanhatnak föl és ezek hogyan háríthatók el.

3)    A JÁTÉK segítségével könnyen elérhetővé válik a belső gyermekünk, hiszen rajta keresztül tudunk igazán kapcsolódni a játékhoz és a többi játszótárshoz. Ő az egyik legfontosabb segítőnk, megmutatja az utat az elengedéshez, a boldogsághoz, az örömhöz. 

De mit jelent valójában a lélek-jelenlét? A lélek-jelenlét mindennapi gyakorlata számomra három részből áll: elérni a teljes jelenlétet, megteremteni a mély személyes kapcsolatokra való képességet és megtalálni a küldetésünket az életben.

A jelenlét a pillanatban való aktív létezés képessége. Azt jelenti, hogy nem a múltban kutakodom, vagy a jövőn töprengek, hanem csak az itt és most létezik. Minden érzékszervemmel azon vagyok, hogy a jelen pillanatot megismerjem, és egyszerűen csak létezzek. Hogy magamba szívjam az illatokat, az árnyalatokat, hogy megfigyeljem a részleteket, egyszerre fókuszálva és használva a perifériás látásomat. Ami az utunkba állhat és megakadályozhat minket a pillanatban való létezésben az nem más, mint tudatalatti programjaink, melyet „robotpilótának” hívunk.

A robotpilóta akkor nagyon hasznos, ha például egyszerre vezetünk és beszélgetünk egy barátunkkal. Aztán persze mikor megérkezünk, hirtelen rájövünk, hogy igazából fogalmunk sincs, hogyan keveredtünk oda. Szintén a robotpilóta az, aki a légzésért felel, aki vért pumpál az ereinkbe és jó is, hogy ezekkel nem nekünk kell tudatosan foglalkozni. De amikor kora gyermekkori programjaink veszik át automatikusan az irányítást, akkor van, hogy mondunk és teszünk olyat, amit tudatosan nem tennénk. Vagy éppen nem tudunk megtenni olyan dolgokat, amiket viszont igenis szeretnénk.

Mélyreható tudományos vizsgálatok igazolják, hogy hosszú távon a személyes kapcsolatok azok, melyek igazán számítanak az életben. Erre az eredményre jutott nemrégiben egy 75 éven át tartó harvardos kutatás is, mely a boldogságot vizsgálta. A traumák ugyanakkor könnyen meggátolhatnak minket e kapcsolatok kiépítésében. A megfelelő példaképek gyermekkori hiánya károsíthatja a kötődésre való képességet, a makacs önvád, az önszeretet hiánya pedig közénk és szeretteink közé állhatnak.

Mert nem szerethetünk másokat feltétel nélkül, amíg önmagunkat nem tudjuk őszintén és teljes elfogadással szeretni. Vissza kell találnunk az eredendő önszeretethez, mely a belső gyermekkel való kapcsolat helyreállításán keresztül valósítható meg. A belső gyermek nem más, mint az a tökéletes, szerető kisgyermek, melyek valaha mindannyian voltunk. A gyógyulás ezzel a kapcsolattal kezdődik - a többi kapcsolat már mind saját gyermeki énünk szeretetéből fakad.

Íratkozz fel a hírlevélre alant!